In de huurvoorwaarden staat de belangrijkste informatie die handig is om door te nemen voor je een caravan bij ons reserveert. We raden je ook aan om onze Algemene Voorwaarden door te nemen. Heb je toch nog vragen? Twijfel dan niet en neem gewoon contact met ons op.

EIGEN RISICO

De herstelkosten van schades aan een caravan zijn relatief hoog, daarom hebben wij een goede verzekering afgesloten voor onze caravan. In overeenstemming met onze Algemene Voorwaarden bedraagt je eigen risico 1.000 euro per schade-incident/gebeurtenis.

Let op:

Het is verboden om fietsen in de caravan te vervoeren.

BORG EN BETALING

Borg

De waarborgsom voor de caravan is 500 euro en moet vooraf betaald worden. Uiteraard krijg je de borg retour, als er geen sprake is van noodzakelijke inhoudingen.

Wanneer moet je betalen?

We verzoeken je de huur en borgsom in 2 delen vooraf te betalen:

 • Bij het maken van de reservering 50% van de huursom
 • De andere 50% uiterlijk 4 weken voorafgaand aan de huurperiode

Last minute
Als je ‘last minute’ boekt, dus binnen 4 weken voor vertrekdatum, moet je de volledige huursom en waarborgsom ineens voldoen.

Wat betaal je achteraf?

Hou er rekening mee dat er bij het terugontvangen van de borg, wellicht kosten verrekend moeten worden. Denk hierbij aan boetes, tolwegheffingen, etc.

Wanneer krijg je de borg retour?

Doorgaans ontvang je de borg binnen 14 dagen retour. Eventuele inhoudingen worden verrekend met de borgsom. De definitieve schadeafwikkeling vindt plaats na de wasbeurt die bij ons wordt uitgevoerd na inlevering.  Omtrent schade die eventueel na het wassen wordt geconstateerd nemen we dezelfde dag contact met u op via het door u gegeven telefoonnummer of mailadres. Als er sprake is van schade, wachten we met het retour storten van de borgsom tot het moment dat het schadebedrag vastgesteld is.

HALEN EN BRENGEN 

Wisseldag
De ‘wisseldag’ van de caravan is op zaterdag.

Legitimatie bij ophalen
Neem bij het ophalen van de caravan je rijbewijs en paspoort of identiteitsbewijs mee. Als je dit vergeet kunnen we de caravan niet meegeven.

Schoonmaak
Je betaalt bij ons geen boekingskosten bij het maken van een reservering. We brengen ook geen schoonmaakkosten in rekening, maar we rekenen er wel op dat je de caravan terugbrengt in de staat waarin je deze bij ons hebt opgehaald. Dat wil zeggen: opgeruimd en veegschoon. Het serviesgoed afgewassen en gedroogd, de koelkast leeg.

Ophalen
Ophalen van de door jou gereserveerde caravan kan tussen 16:00 en 17:00 uur en duurt ongeveer een uur. We leggen je alles wat je moet weten over onze caravan uitgebreid uit. Kan je niet alles in één keer onthouden? Geen paniek, je krijgt een handleiding op papier van ons mee.

Bij het ophalen leggen we eventuele reeds bestaande gebreken en schades vast op het ‘Uitgifteformulier’. Ook controleren we samen de volledigheid van de Inventarislijst.

De caravan is bij het ophalen startklaar:

 • Van binnen en buiten schoon
 • Voldoende gas voor uw reis (minimaal 1 volle fles)
 • Lege vuilwatertank(s)
 • Lege en schone toilettank

Terugbrengen 
Terugbrengen moet tussen 9:00 en 10:00 uur ‘s ochtends. Of de avond ervoor, dit laatste graag in overleg met ons.

Bij het terugbrengen controleren we of je geen eigen bagage hebt achtergelaten en of er geen schades zijn. Dit leggen we vast op het innameformulier. De definitieve schade afwikkeling vindt plaats na de wasbeurt die bij ons wordt uitgevoerd na inlevering.  Omtrent schade die eventueel na het wassen wordt geconstateerd nemen we dezelfde dag contact met u op via het door u gegeven telefoonnummer of mailadres. Als er sprake is van schade, wachten we met het retour storten van de borgsom tot het moment dat het schadebedrag vastgesteld is.

We verwachten dat je caravan aflevert:

 • met een lege vuilwatertank(s)
 • met een lege en schone toilettank
 • van binnen opgeruimd en veegschoon

HUURPERIODES

De standaard huurperiode is van zaterdag tot zaterdag.

Minimale huurperiode
De minimale huurperiode in het hoogseizoen is 2 weken.
Hier is alleen op aanvraag een uitzondering op te maken.

Uitzonderingen

Tijdens het voor- of naseizoen zijn er soms uitzonderingen op minimale huurperiode en vaste wisseldagen te maken. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

BESTEMMING

Uiteraard ben je vrij de route en bestemming van je eigen avontuur te bepalen. Wel attenderen we je er met klem op dat het volgende met onze caravan niet is toegestaan:

 • gedurende de wintermaanden reizen naar een wintersportbestemming
 • reizen naar en door landen buiten Europa
 • het bezoeken van festivals en andere grootschalige evenementen

Zie ook onze Algemene Voorwaarden. 

INVENTARIS

Standaard is in elke caravan kampeerinventaris aanwezig. Voor een aantal zaken heb je de keus: of je regelt het zelf, of je huurt het erbij.

In ieder geval aanwezig:

Verbandtrommel

Voortent
3 pits gasstel
1 gasfles
Koelkast
Kachel
CCE verlengkabel met verloopsnoer
Vast toilet
Reservewiel
Combihorren
Disselslot
Krik met kriksteunen

Keukeninventaris
Borden, bekers, bestek en pannen zijn standaard inbegrepen.

Terrasset
4 terrasstoelen en een tafel

EXTRA / OPTIONEEL BIJ TE HUREN

Beddengoed 

Hoofdkussen, dekbed, overtrekset met sloop en onderlaken

Fietsendrager

Spiegels

U zorgt zelf voor:

een grondzeil voor in de voortent

een goed werkende 13-polige Jäger aansluiting op de auto

Groene kaart

In Spanje, Duitsland en Polen is voor de caravan een aparte groene kaart verplicht gesteld. Deze aparte groene kaart dient te worden afgegeven door uw autoverzekering. Het is niet toegestaan met de caravan een land binnen te gaan dat op uw groene kaart is doorgekruist.

Repatriëring
De huurcaravan is verzekerd voor repatriëring. Indien de caravan niets mankeert en deze wel gerepatrieerd moet worden, is de huurder hier verantwoordelijk voor. Wij raden je aan contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij of adviseur. Zij kunnen advies geven hoe je dit risico kan verzekeren.

PRIJZEN

Wij hanteren voor verhuur prijzen per week.

De prijzen zijn inclusief:

 • BTW
 • Standaardinventaris
 • In ieder geval 1 volle gasfles
 • Toiletchemicaliën
 • Verzekering, inclusief pechhulp en repatriëring

Voor jouw rekening komt nog:

 • Eventuele extra’s zoals spiegels en een fietsendrager

Let op: wij gaan ervan uit dat je de caravan van binnen veegschoon en opgeruimd inlevert.

GEEN BOEKINGSKOSTEN

Je betaalt bij ons geen boekingskosten. Actuele huurprijzen vind je op de objectpagina.